Određivanje točke ledišta mlijeka infracrvenom spektrometrijom i termistor krioskopskom metodom
Provedeno je određivanje točke ledišta kravljeg mlijeka dvjema metodama, u istim uzorcima mlijeka. Svrha istraživanja bila je istražiti mogućnost primjene metode infracrvene spektrometrije uspoređujući vrijednosti točke ledišta mlijeka na instrumentu MilkoScan FT 6000 s vrijednostima utvrđenim refer...
Permalink: | http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000742317 |
---|---|
Matična publikacija: |
Mljekarstvo 59 (2009), 3 ; str. 232-236 |
Glavni autor: | Pintić Pukec, Nataša (-) |
Ostali autori: | Poljak, Franjo, agronom (-), Dakić, Ana, Stručić, Danijela, Blažek, Davorka, Pintić, Vinko |
Vrsta građe: | Članak |
Jezik: | hrv |
Predmet: | |
Online pristup: |
Mljekarstvo |