Fizikalno-kemijska i senzorska svojstva šunki od crnih slavonskih svinja i križanaca između velikog jorkšira, švedskog landrasa i duroka
Istraživana su fizikalno-kemijska svojstva (pH, aw, boja (L*, a*, b*), NaCl, osnovni kemijski sastav) i senzorska svojstva (izgled presjeka, miris, čvrstoća, okus) slavonskih šunki od crnih slavonskih svinja (n = 10) i od križanaca između velikog jorkšira, švedskog landrasa i duroka (n = 10), tovlje...
Permalink: | http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01001041837 |
---|---|
Matična publikacija: |
Meso (Online) 20 (2018), 1 ; str. 45-49 |
Glavni autori: | Senčić, Đuro (Author), Samac, Danijela, Novoselec, Josip, agronom |
Vrsta građe: | e-članak |
Jezik: | hrv |
Predmet: | |
Online pristup: |
https://doi.org/10.31727/m.20.1.4 Hrčak |