Utjecaj anatomske pozicije na sposobnost zadržavanja vode i mekoću konjskog mesa
Cilj istraživanja bio je utvrditi sposobnost zadržavanja vode (kalo odmrzavanja, kalo kuhanja) i mekoću (silu presijecanja) najdužeg leđnog mišića (LT) i polutetivastog mišića (ST) konjskog mesa izuzetih nakon uobičajene klaoničke prakse. Prosječna vrijednost kala odmrzavanja LT mišića bila je 8,65...
Permalink: | http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01001041838 |
---|---|
Matična publikacija: |
Meso (Online) 20 (2018), 1 ; str. 38-44 |
Glavni autori: | Kaić, Ana, agronomka (Author), Žgur, Silvestar, Potočnik, Klemen |
Vrsta građe: | e-članak |
Jezik: | hrv |
Predmet: | |
Online pristup: |
https://doi.org/10.31727/m.20.1.5 Hrčak |