Production of antioxidant nutraceuticals by solid-state cultures of pomegranate (Punica granatum) peel and creosote bush (Larrea tridentata) leaves
Sažetak: U radu je istražena mogućnost primjene lišća grma Larrea tridentata i kore šipka (Punica granatum) kao sirovina za dodatak čvrstim podlogama te proizvodnju antioksidanasa. U središtu je istraživanja kinetička procjena fizikalno-kemijskih promjena tih taninima bogatih sirovina, ističući prom...
Permalink: | http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000716333/Details |
---|---|
Matična publikacija: |
Food technology and biotechnology 46 (2008), 2 ; str. 218-222 |
Glavni autor: | Aguilar, Cristobal Noe (-) |
Ostali autori: | Aguilera-Carbo, Antonio (-), Robledo, Armando, Ventura, Janeth, Belmares, Ruth, Martinez, Diego, Rodriguez-Herrera, Raul, Contreras-Esquivel, Juan Carlos |
Vrsta građe: | Članak |
Jezik: | eng |
Predmet: | |
Online pristup: |
Food technology and biotechnology |
LEADER | 02317caa a2200361 ir4500 | ||
---|---|---|---|
001 | NSK01000716333 | ||
003 | HR-ZaNSK | ||
005 | 20120907105957.0 | ||
007 | ta | ||
008 | 091016s2008 ci ||| ||eng | ||
035 | |9 (HR-ZaNSK)718901 | ||
035 | |a (HR-ZaNSK)000716333 | ||
040 | |a HR-ZaNSK |b hrv |c HR-ZaNSK |e ppiak | ||
041 | 0 | |a eng |b hrv | |
042 | |a croatica | ||
080 | |a 66 |2 MRF 1998. | ||
100 | 1 | |a Aguilar, Cristobal Noe | |
245 | 1 | 0 | |a Production of antioxidant nutraceuticals by solid-state cultures of pomegranate (Punica granatum) peel and creosote bush (Larrea tridentata) leaves / |c Cristóbal Noé Aguilar, Antonio Aguilera-Carbo, Armando Robledo, Janeth Ventura, Ruth Belmares, Diego Martinez, Raul Rodríguez-Herrera and Juan Contreras. |
300 | |b Ilustr. | ||
504 | |a Bibliografija: 36 jed | ||
520 | 8 | |a Sažetak: U radu je istražena mogućnost primjene lišća grma Larrea tridentata i kore šipka (Punica granatum) kao sirovina za dodatak čvrstim podlogama te proizvodnju antioksidanasa. U središtu je istraživanja kinetička procjena fizikalno-kemijskih promjena tih taninima bogatih sirovina, ističući promjenu udjela polifenolnih spojeva tijekom procesa. Za proces je upotrijebljen soj plijesni Aspergillus niger GH1, koji je praćen tijekom 96 sati. Određ en je udio proteina, sirovih vlakana, lipida, te ukupnih i reducirajućih šećera standardnim AOAC metodama, a udio i sastav tanina ispitani su Folin-Ciocalteau metodom. Kinetički je praćena biodegradacija elagitanina, a nakupljanje galne i elagične kiseline utvrđeno je HPLC metodom. Dobiveni rezultati pokazali su da su kora šipka i lišće grma Larrea tridentata izvrsne sirovine za čvrste podloge i dobar izvor antioksidanasa | |
653 | 0 | |a Larrea tridentata |a Punica granatum |a Antioksidansi |a Elagična kiselina |a Tanini | |
700 | 1 | |a Aguilera-Carbo, Antonio | |
700 | 1 | |a Robledo, Armando | |
700 | 1 | |a Ventura, Janeth | |
700 | 1 | |a Belmares, Ruth | |
700 | 1 | |a Martinez, Diego | |
700 | 1 | |a Rodriguez-Herrera, Raul | |
700 | 1 | |a Contreras-Esquivel, Juan Carlos | |
773 | 0 | |t Food technology and biotechnology |x 1330-9862 |g 46 (2008), 2 ; str. 218-222 |w nsk.(HR-ZaNSK)000174173 | |
981 | |b B08/08 |p CRO | ||
998 | |a luko091016 |c vol2o120907 | ||
856 | 4 | 2 | |u http://www.ftb.com.hr/ |y Food technology and biotechnology |