Primjena fizikalnog predtretmana abrazije u postupku sušenja šljive
Voštana prevlaka površine kožice ploda šljive ključna je prepreka gubitku vode prilikom postupka sušenja te ju je nužno ukloniti. Cilj ovog rada bio je istražiti utjecaj primjene različitih predtretmana, kemijskog (primjenom lužine), fizikalnog (primjenom abrazije) i toplinskog (ugrijanom destiliran...
Permalink: | http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01001079547 |
---|---|
Matična publikacija: |
Pomologia Croatica (Online) 23 (2019), 3/4 ; str. 147-159 |
Glavni autori: | Jelačić, Tvrtko (Author), Šic Žlabur, Jana, Dragović-Uzelac, Verica, Skendrović Babojelić, Martina, Galić, Ante, agronom, Voća, Sandra |
Vrsta građe: | e-članak |
Jezik: | hrv |
Predmet: | |
Online pristup: |
https://doi.org/10.33128/pc.23.3-4.6 Hrčak |