Primjena fizikalnog predtretmana abrazije u postupku sušenja šljive

Voštana prevlaka površine kožice ploda šljive ključna je prepreka gubitku vode prilikom postupka sušenja te ju je nužno ukloniti. Cilj ovog rada bio je istražiti utjecaj primjene različitih predtretmana, kemijskog (primjenom lužine), fizikalnog (primjenom abrazije) i toplinskog (ugrijanom destiliran...

Full description

Permalink: http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01001079547
Matična publikacija: Pomologia Croatica (Online)
23 (2019), 3/4 ; str. 147-159
Glavni autori: Jelačić, Tvrtko (Author), Šic Žlabur, Jana, Dragović-Uzelac, Verica, Skendrović Babojelić, Martina, Galić, Ante, agronom, Voća, Sandra
Vrsta građe: e-članak
Jezik: hrv
Predmet:
Online pristup: https://doi.org/10.33128/pc.23.3-4.6
Hrčak