Fontanski sloj, teorija i primjena

U ovom radu prikazani su značajniji rezultati istraživanja vezanih za specifični oblik fluidiziranog sloja - fontanski sloj. Na osnovu dostupnih literaturnih podataka dat je pregled osnovnih definicija i podataka za najčešće upotrebljavane jednadžbe za proračun maksimalne visine fontanskog sloja, mi...

Full description

Permalink: http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000759376/Details
Matična publikacija: Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam
4 (2009), 1/2 ; str. 5-9
Glavni autor: Tripalo, Branko (-)
Ostali autori: Ježek, Damir (-), Brnčić, Mladen, Bosiljkov, Tomislav, Karlović, Sven
Vrsta građe: Članak
Jezik: hrv
Predmet:
Online pristup: Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam
LEADER 01575caa a2200337 i 4500
001 NSK01000759376
003 HR-ZaNSK
005 20130214123541.0
007 ta
008 110222s2009 ci | |||| ||hrv
035 |a (HR-ZaNSK)000759376 
040 |a HR-ZaNSK  |b hrv  |c HR-ZaNSK  |e ppiak 
041 0 |a hrv  |b eng 
042 |a croatica 
044 |a ci  |c hr 
080 |a 664  |2 MRF 1998. 
100 1 |a Tripalo, Branko 
245 1 0 |a Fontanski sloj, teorija i primjena /  |c Branko Tripalo, Damir Ježek, Mladen Brnčić, Tomislav Bosiljkov, Sven Karlović. 
300 |b Ilustr. 
504 |a Bibliografija: 15 jed. 
504 |a Summary 
520 |a U ovom radu prikazani su značajniji rezultati istraživanja vezanih za specifični oblik fluidiziranog sloja - fontanski sloj. Na osnovu dostupnih literaturnih podataka dat je pregled osnovnih definicija i podataka za najčešće upotrebljavane jednadžbe za proračun maksimalne visine fontanskog sloja, minimalne i maksimalne površinske brzine fontaniranja, srednjeg promjera mlaza u fontanskom sloju, pada tlaka i optimalnog kuta otvora konusa 
653 0 |a Fontanski sloj  |a Fluidizacija 
700 1 |a Ježek, Damir 
700 1 |a Brnčić, Mladen 
700 1 |a Bosiljkov, Tomislav 
700 1 |a Karlović, Sven 
773 0 |t Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam  |x 1847-3423  |g 4 (2009), 1/2 ; str. 5-9 
981 |b B15/09  |p CRO 
998 |a aneo110222  |c vol1o130214 
856 4 2 |u http://hrcak.srce.hr/hcptbn  |y Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam