Utjecaj lakaze i polivinilpirolidona na kvalitetu i fenolni sastav vina Laški rizling
Fenolni spojevi su poželjan sastojak vina zbog njihovog dobro poznatog pozitivnog učinka na zdravlje ljudi, međutim zbog podložnosti oksidaciji, mogu negativno utjecati na boju, stabilnost te ukupnu kvalitetu bijelih vina. Sumporni dioksid, učinkovit antioksidans koji se koristi za stabilizaciju i s...
Permalink: | http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01001094838 |
---|---|
Matična publikacija: |
Glasnik zaštite bilja (Online) 43 (2020), 6 ; str. 100-109 |
Glavni autori: | Čošić, Zrinka (Author), Levaj, Branka, Banović, Mara, inženjerka prehrambene tehnologije |
Vrsta građe: | e-članak |
Jezik: | hrv |
Predmet: | |
Online pristup: |
https://doi.org/10.31727/gzb.43.6.11 Hrčak |