Antioxidant and acetylcholinesterase inhibiting activity of several aqueous tea infusions in vitro

Svrha je istraživanja bila odrediti antioksidacijsko djelovanje i sposobnost inhibicije enzima acetilkolinesteraze u vodenim infuzijama oraha (Juglans regia L.), paprene metvice (Mentha × piperita L.), jagode (Fragaria × ananassa L.), matičnjaka (Melissa officinalis L.), kadulje (Salvia officinalis...

Full description

Permalink: http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000717026
Matična publikacija: Food technology and biotechnology
46 (2008), 4 ; str. 368-375
Glavni autor: Kulišić, Tea (-)
Ostali autori: Katalinić, Višnja (-), Dragović-Uzelac, Verica, Ljubenkov, Ivica, Kriško, Anita, Dejanović, Branka, Jukić, Mila, Politeo, Olivera, Pifat-Mrzljak, Greta, Miloš, Mladen
Vrsta građe: Članak
Jezik: eng
Predmet:
Online pristup: Food technology and biotechnology