Antioxidant and acetylcholinesterase inhibiting activity of several aqueous tea infusions in vitro
Svrha je istraživanja bila odrediti antioksidacijsko djelovanje i sposobnost inhibicije enzima acetilkolinesteraze u vodenim infuzijama oraha (Juglans regia L.), paprene metvice (Mentha × piperita L.), jagode (Fragaria × ananassa L.), matičnjaka (Melissa officinalis L.), kadulje (Salvia officinalis...
Permalink: | http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000717026 |
---|---|
Matična publikacija: |
Food technology and biotechnology 46 (2008), 4 ; str. 368-375 |
Glavni autor: | Kulišić, Tea (-) |
Ostali autori: | Katalinić, Višnja (-), Dragović-Uzelac, Verica, Ljubenkov, Ivica, Kriško, Anita, Dejanović, Branka, Jukić, Mila, Politeo, Olivera, Pifat-Mrzljak, Greta, Miloš, Mladen |
Vrsta građe: | Članak |
Jezik: | eng |
Predmet: | |
Online pristup: |
Food technology and biotechnology |