Primjena ultrazvuka niskog intenziteta pri otkrivanju stranih tijela u prehrambenim sustavima
Ultrazvuk je kao i zvuk mehanička vibracija u krutom ili tekućem mediju, a obuhvaća frekvencije veće od 20 kHz. Djelovanje ultrazvuka koristi se u različitim industrijama, a značajno mjesto zauzima i u prehrambenoj tehnologiji, i to kao analitička metoda, a u zadnje vrijeme sve više i kao nova tehni...
Permalink: | http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000759387 |
---|---|
Matična publikacija: |
Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam 4 (2009), 1/2 ; str. 18-22 |
Glavni autor: | Brnčić, Mladen (-) |
Ostali autori: | Markučič, Damir (-), Omelić, Miroslav, Tripalo, Branko, Ježek, Damir |
Vrsta građe: | Članak |
Jezik: | hrv |
Predmet: | |
Online pristup: |
Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam |