Primjena ultrazvuka niskog intenziteta pri otkrivanju stranih tijela u prehrambenim sustavima

Ultrazvuk je kao i zvuk mehanička vibracija u krutom ili tekućem mediju, a obuhvaća frekvencije veće od 20 kHz. Djelovanje ultrazvuka koristi se u različitim industrijama, a značajno mjesto zauzima i u prehrambenoj tehnologiji, i to kao analitička metoda, a u zadnje vrijeme sve više i kao nova tehni...

Full description

Permalink: http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000759387
Matična publikacija: Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam
4 (2009), 1/2 ; str. 18-22
Glavni autor: Brnčić, Mladen (-)
Ostali autori: Markučič, Damir (-), Omelić, Miroslav, Tripalo, Branko, Ježek, Damir
Vrsta građe: Članak
Jezik: hrv
Predmet:
Online pristup: Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam