Utjecaj mikrovalnog zagrijavanja i dodatka antioksidansa na održivost ekstra djevičanskog maslinovog ulja sorte Oblica
Djevičansko maslinovo ulje ima veliku otpornost prema oksidacijskom kvarenju, zbog sastava triacilglicerola s niskim udjelom polinezasićenih masnih kiselina i skupine fenolnih antioksidansa sastavljenih uglavnom od polifenola i tokoferola. U ovom radu istraživan je utjecaj mikrovalnog zagrijavanja n...
Permalink: | http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01001024710 |
---|---|
Matična publikacija: |
Glasnik zaštite bilja (Online) 41 (2018), 5 ; str. 96-103 |
Glavni autori: | Moslavac, Tihomir, inženjer prehrambene tehnologije (Author), Jokić, Stela, Šubarić, Drago, Jozinović, Antun, Aladić, Krunoslav, Longin, Lucija |
Vrsta građe: | e-članak |
Jezik: | hrv |
Predmet: | |
Online pristup: |
https://doi.org/10.31727/gzb.41.5.9 Hrčak |