Primjena HACCP sustava u proizvodnji UHT steriliziranog mlijeka

Odredba Zakona o hrani (NN 46/07) prema kojoj su svi subjekti u poslovanju s hranom, osim na razini primarne proizvodnje, dužni uspostaviti sustav upravljanja sigurnošću hrane koji se temelji na principima HACCP sustava stupila je na snagu 1. siječnja 2009. godine. U skladu s time i proizvođači mlij...

Full description

Permalink: http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000742246/Details
Matična publikacija: Mljekarstvo
59 (2009), 2 ; str. 155-175
Glavni autor: Jeličić, Irena, biotehnolog (-)
Ostali autori: Božanić, Rajka (-), Krčmar, Nevenka, inženjerka prehrambene tehnologije
Vrsta građe: Članak
Jezik: hrv
Predmet:
Online pristup: Mljekarstvo
LEADER 01391caa a2200313 i 4500
001 NSK01000742246
003 HR-ZaNSK
005 20120829122644.0
007 ta
008 100527s2009 ci ||| ||hrv
035 |a (HR-ZaNSK)000742246 
040 |a HR-ZaNSK  |b hrv  |c HR-ZaNSK  |e ppiak 
041 0 |a hrv  |b eng 
042 |a croatica 
044 |a ci  |c hr 
080 |a 636/637  |2 MRF 1998. 
100 1 |a Jeličić, Irena,  |c biotehnolog 
245 1 0 |a Primjena HACCP sustava u proizvodnji UHT steriliziranog mlijeka /  |c Irena Jeličić, Rajka Božanić, Nevenka Krčmar. 
300 |b Ilustr. 
504 |a Bibliografija: 17 jed 
504 |a Summary 
520 |a Odredba Zakona o hrani (NN 46/07) prema kojoj su svi subjekti u poslovanju s hranom, osim na razini primarne proizvodnje, dužni uspostaviti sustav upravljanja sigurnošću hrane koji se temelji na principima HACCP sustava stupila je na snagu 1. siječnja 2009. godine. U skladu s time i proizvođači mliječnih proizvoda do tog datuma bili su dužni uspostaviti i implementirati u svoje proizvodne pogone HACCP sustav 
653 0 |a Mlijeko 
700 1 |a Božanić, Rajka 
700 1 |a Krčmar, Nevenka,  |c inženjerka prehrambene tehnologije 
773 0 |t Mljekarstvo  |x 0026-704X  |g 59 (2009), 2 ; str. 155-175 
981 |b B07/09  |p CRO 
998 |a dalo100831  |c đluo120829 
856 4 2 |u http://hrcak.srce.hr/mljekarstvo  |y Mljekarstvo