Usporedba vezanja AFM1 iz mlijeka živim, mrtvim i liofiliziranim stanicama BMK

Mikotoksini su sekundarni metaboliti niske molekulske mase koje sintetiziraju plijesni iz rodova Aspergillus, Penicillium i Fusarium te su česti kontaminanti raznovrsnih prehrambenih proizvoda. Kako bi se smanjio rast plijesni, a time i udio mikotoksina u namirnicama, koriste se razne fizikalne i ke...

Full description

Permalink: http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01001029078
Matična publikacija: Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam (Online)
13 (2018), 1/2 ; str. 32-37
Glavni autori: Jakopović, Željko, inženjer prehrambenog inženjerstva (Author), Čanak, Iva, Romac, Anamarija, Kuharić, Željka, Bošnir, Jasna, Ivešić, Martina, Frece, Jadranka, Pavlek, Željka, Markov, Ksenija
Vrsta građe: e-članak
Jezik: hrv
Predmet:
Online pristup: https://doi.org/10.31895/hcptbn.13.1-2.3
Hrčak