Vakuum sušenje u prehrambenoj industriji

Sušenje je jedan od najstarijih i najekonomičnijih procesa produljenja trajnosti hrane. Osušeni proizvodi imaju manju masu i volumen što olakšava i smanjuje troškove pakiranja, skladištenja i transporta. Nedostatci prilikom konvencionalnog sušenja prehrambenih sirovina su toplinska razgradnja nutrit...

Full description

Permalink: http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01001128672
Matična publikacija: Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam (Online)
15 (2020), 3/4 ; str. 94-101
Glavni autori: Marelja, Marko (Author), Dujmić, Filip, Ježek, Damir, Škegro, Marko, Bosiljkov, Tomislav, Karlović, Sven, Lasić, Monika, Brnčić, Mladen
Vrsta građe: e-članak
Jezik: hrv
Predmet:
Online pristup: https://doi.org/10.31895/hcptbn.15.3-4.8
Hrčak