Vakuum sušenje u prehrambenoj industriji
Sušenje je jedan od najstarijih i najekonomičnijih procesa produljenja trajnosti hrane. Osušeni proizvodi imaju manju masu i volumen što olakšava i smanjuje troškove pakiranja, skladištenja i transporta. Nedostatci prilikom konvencionalnog sušenja prehrambenih sirovina su toplinska razgradnja nutrit...
Permalink: | http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01001128672 |
---|---|
Matična publikacija: |
Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam (Online) 15 (2020), 3/4 ; str. 94-101 |
Glavni autori: | Marelja, Marko (Author), Dujmić, Filip, Ježek, Damir, Škegro, Marko, Bosiljkov, Tomislav, Karlović, Sven, Lasić, Monika, Brnčić, Mladen |
Vrsta građe: | e-članak |
Jezik: | hrv |
Predmet: | |
Online pristup: |
https://doi.org/10.31895/hcptbn.15.3-4.8 Hrčak |