Utjecaj dodatka antioksidanasa na oksidacijsku stabilnost pileće masti

Pileća mast podliježe oksidacijskom kvarenju tijekom proizvodnje, skladištenja i toplinske obrade. U ovom radu istraživan je utjecaj dodatka prirodnih i sintetskih antioksidanasa (ekstrakt zelenog čaja, ekstrakt ružmarina, ekstrakt kadulje, ekstrakt rtanjskog čaja, alfa tokoferol, mješavina tokofero...

Full description

Permalink: http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01001130989
Matična publikacija: Meso (Online)
23 (2021), 5 ; str. 400-410
Glavni autori: Moslavac, Tihomir, inženjer prehrambene tehnologije (Author), Jokić, Stela, Flanjak, Ivana, Primorac, Ljiljana, inženjerka prehrambene tehnologije, Cvijetić Stokanović, Milica, Mutić, Jelena
Vrsta građe: e-članak
Jezik: hrv
Predmet:
Online pristup: https://doi.org/10.31727/m.23.5.1
Hrčak