Proizvodnja fermentiranih probiotičkih napitaka od permeata mlijeka obogaćenih retentatom sirutke i identifikacija prisutnih bakterija mliječne kiseline

U ovom radu istražena je mogućnost primjene bakterijskih sojeva Lactobacillus helveticus M92, Lactobacillus plantarum L4 i Enterococcus faecium L3 za proizvodnju probiotičkih napitaka od permeata mlijeka, obogaćenih sa 10 % (v/v) retentata sirutke. U prethodnim istraživanjima, sklopu probiotičkog ko...

Full description

Permalink: http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000742105
Matična publikacija: Mljekarstvo
59 (2009), 1 ; str. 11-19
Glavni autor: Leboš Pavunc, Andreja (-)
Ostali autori: Turk, Josip, prehrambeni biotehnolog (-), Kos, Blaženka, Beganović, Jasna, Frece, Jadranka, Mahnet, Stjepan, Kirin, Slavko, agronom, Šušković, Jagoda
Vrsta građe: Članak
Jezik: hrv
Predmet:
Online pristup: Mljekarstvo