Proizvodnja fermentiranih probiotičkih napitaka od permeata mlijeka obogaćenih retentatom sirutke i identifikacija prisutnih bakterija mliječne kiseline
U ovom radu istražena je mogućnost primjene bakterijskih sojeva Lactobacillus helveticus M92, Lactobacillus plantarum L4 i Enterococcus faecium L3 za proizvodnju probiotičkih napitaka od permeata mlijeka, obogaćenih sa 10 % (v/v) retentata sirutke. U prethodnim istraživanjima, sklopu probiotičkog ko...
Permalink: | http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000742105 |
---|---|
Matična publikacija: |
Mljekarstvo 59 (2009), 1 ; str. 11-19 |
Glavni autor: | Leboš Pavunc, Andreja (-) |
Ostali autori: | Turk, Josip, prehrambeni biotehnolog (-), Kos, Blaženka, Beganović, Jasna, Frece, Jadranka, Mahnet, Stjepan, Kirin, Slavko, agronom, Šušković, Jagoda |
Vrsta građe: | Članak |
Jezik: | hrv |
Predmet: | |
Online pristup: |
Mljekarstvo |