Listeria monocytogenes i drugi kontaminanti u svježem siru i vrhnju domaće proizvodnje s područja grada Zagreba

Svrha ovog rada bila je odrediti udovoljavaju li svježi sir i vrhnje koji se proizvode na tradicionalan način u kućanstvu i slobodno prodaju na zagrebačkim tržnicama mikrobiološkim standardima za namirnice (NN 46/94, 20/01, 40/01). Posebna pažnja posvećena je istraživanju prisutnosti bakterije Liste...

Full description

Permalink: http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000742313/Details
Matična publikacija: Mljekarstvo
59 (2009), 3 ; str. 225-231
Glavni autor: Markov, Ksenija (-)
Ostali autori: Frece, Jadranka (-), Čvek, Domagoj, Delaš, Frane
Vrsta građe: Članak
Jezik: hrv
Predmet:
Online pristup: Mljekarstvo
LEADER 01440caa a2200325 i 4500
001 NSK01000742313
003 HR-ZaNSK
005 20120830111133.0
007 ta
008 100527s2009 ci ||| ||hrv
035 |a (HR-ZaNSK)000742313 
040 |a HR-ZaNSK  |b hrv  |c HR-ZaNSK  |e ppiak 
041 0 |a hrv  |b eng 
042 |a croatica 
044 |a ci  |c hr 
080 |a 636/637  |2 MRF 1998. 
100 1 |a Markov, Ksenija 
245 1 0 |a Listeria monocytogenes i drugi kontaminanti u svježem siru i vrhnju domaće proizvodnje s područja grada Zagreba /  |c Ksenija Markov, Jadranka Frece, Domagoj Čvek, Frane Delaš. 
300 |b Ilustr. 
504 |a Bibliografija: 28 jed 
504 |a Summary 
520 |a Svrha ovog rada bila je odrediti udovoljavaju li svježi sir i vrhnje koji se proizvode na tradicionalan način u kućanstvu i slobodno prodaju na zagrebačkim tržnicama mikrobiološkim standardima za namirnice (NN 46/94, 20/01, 40/01). Posebna pažnja posvećena je istraživanju prisutnosti bakterije Listeria monocytogenes u navedenim namirnicama, zbog njezine izrazite opasnosti po ljudsko zdravlje 
653 0 |a Sir i vrhnje  |a Patogeni mikroorganizmi 
700 1 |a Frece, Jadranka 
700 1 |a Čvek, Domagoj 
700 1 |a Delaš, Frane 
773 0 |t Mljekarstvo  |x 0026-704X  |g 59 (2009), 3 ; str. 225-231 
981 |b B07/09  |p CRO 
998 |a dalo100901  |c đluo120830 
856 4 2 |u http://hrcak.srce.hr/mljekarstvo  |y Mljekarstvo