Upotreba, značaj i kontaminanti u začinima i začinskom bilju u proizvodnji toplinski neobrađenih mesnih proizvoda
Začini imaju snažno antimikrobno i antioksidativno djelovanje koje je različito i ovisi o koncentraciji i vrsti aktivnih komponenti. Zahvaljujući ovim učincima začini produžuju trajnost proizvoda sprječavajući rast i razmnožavanje patogenih bakterija koji uzrokuju kvarenje hrane, stoga je sve veća s...
Permalink: | http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01001061079 |
---|---|
Matična publikacija: |
Meso (Online) 21 (2019), 4 ; str. 379-409 |
Glavni autori: | Gross-Bošković, Andrea (Author), Stražanac, Danijela, Sokolić-Mihalak, Darja, Petričević, Sandra, Bogdanović, Tanja |
Vrsta građe: | e-članak |
Jezik: | hrv |
Predmet: | |
Online pristup: |
https://doi.org/10.31727/m.21.4.2 Hrčak |