Upotreba, značaj i kontaminanti u začinima i začinskom bilju u proizvodnji toplinski neobrađenih mesnih proizvoda

Začini imaju snažno antimikrobno i antioksidativno djelovanje koje je različito i ovisi o koncentraciji i vrsti aktivnih komponenti. Zahvaljujući ovim učincima začini produžuju trajnost proizvoda sprječavajući rast i razmnožavanje patogenih bakterija koji uzrokuju kvarenje hrane, stoga je sve veća s...

Full description

Permalink: http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01001061079
Matična publikacija: Meso (Online)
21 (2019), 4 ; str. 379-409
Glavni autori: Gross-Bošković, Andrea (Author), Stražanac, Danijela, Sokolić-Mihalak, Darja, Petričević, Sandra, Bogdanović, Tanja
Vrsta građe: e-članak
Jezik: hrv
Predmet:
Online pristup: https://doi.org/10.31727/m.21.4.2
Hrčak