Toksični učinci mikotoksina
Mikotoksini predstavljaju prirodne toksine koji učestalo kontaminiraju hranu i hranu za životinje, a primarno ih sintetiziraju plijesni iz rodova Aspergillus, Penicillium, Fusarium, Alternaria i Claviceps. Ove tvari predstavljaju vrlo stabilne spojeve, otporne na različite uvjete proizvodnje, prerad...
Permalink: | http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01001128683 |
---|---|
Matična publikacija: |
Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam (Online) 15 (2020), 1/2 ; str. 3-10 |
Glavni autori: | Pleadin, Jelka (Author), Lešić, Tina, Kmetič, Ivana, Markov, Ksenija, Zadravec, Manuela, Frece, Jadranka, Kiš, Maja, inženjerka bioprocesnog inženjerstva, Šarkanj, Bojan |
Vrsta građe: | e-članak |
Jezik: | hrv |
Predmet: | |
Online pristup: |
https://doi.org/10.31895/hcptbn.15.1-2.9 Hrčak |