Određivanje teksturnih svojstava Gouda sira
Tekstura kao manifestacija nekih reoloških svojstava namirnice jedna je od osnovnih organoleptičkih svojstava, te ima vrlo važnu ulogu pri rukovanju, obradi i ponašanju namirnica. Potrošačima je također tekstura jedan od važnijih parametara kojim se rukovode prilikom odabira proizvoda. Na analizator...
Permalink: | http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000759422 |
---|---|
Matična publikacija: |
Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam 4 (2009), 3/4 ; str. 98-103 |
Glavni autor: | Karlović, Sven (-) |
Ostali autori: | Šimunek, Marina (-), Ježek, Damir, Tripalo, Branko, Bosiljkov, Tomislav, Brnčić, Mladen, Blažić, Marijana |
Vrsta građe: | Članak |
Jezik: | hrv |
Predmet: | |
Online pristup: |
Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam |